(Σαν) τηγανητές πατάτες
Ένας έξυπνος τρόπος να γλιτώσετε τις θερμίδες του τηγανίσματος αλλά να απολαύσετε την ίδια (ίσως και καλύτερη) γεύση είναι ο εξής: κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε τις ώστε να πάει παντού. Προθερμάνετε το γκριλ σας και ψήστε τις πατάτες μέχρι να πάρουν ένα ομορφο χρυσαφένιο χρώμα. Λίγος ανθός αλατιού στο τέλος (αν έχετε), ρίγανη ή θυμάρι και πάμε στοίχημα πως δύσκολα θα επιστρέψετε στο τηγάνι.