Τα μυστικά για σωστό risotto
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Για να επιτύχετε την τέλεια υφή του risotto (να μην σας βγει, δηλαδή, πιλάφι αλλά ούτε λαπάς) επιλέξτε τη σωστή ποικιλία ρυζιού (αρμπόριο ή carnaroli), και αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να χυλώσει σωστά. Ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό, κάθε φορά που βλέπετε πως τον έχει απορροφήσει το ρύζι σας, και ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, φροντίζοντας ώστε να κοχλάζει ήσυχα και σταθερά. Το ιδανικό risotto θα πρέπει να έχει κρεμώδη υφή και το ρύζι να "κρατάει" στο δόντι.
Related
Bloggers
01
10