Brioches από τα χεράκια της Δέσποινας Βανδή
H πολυτάλαντη Δέσποινα μας αποκαλύπτει την μυστική της συνταγή...
Η Δέσποινα Βανδή εκτός από μία λαμπερή και πετυχημένη γυναίκα, είναι και καταπληκτική μαγείρισσα. Εδώ σας έχουμε τη συνατγή της Ελληνίδας star για brioches.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι σκληρό
600 ml γάλα 1%
50 γρ. μαγιά νωπή
150 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
20γρ. αλάτι
1 κρόκος αβγού (από πάνω για χρώμα)
Εκτέλεση
Αρχικά λιώνετε την μαγιά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη στο γάλα το οποίο έχετε ζεστάνει ώστε να είναι χλιαρό. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το αλεύρι σχηματίζοντας ένα βουναλάκι και ανοίγετε στο κέντρο μία λακούβα. Ρίχνετε τα υγρά και ανακατεύετε σιγά-σιγά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά και ομοιογενής.Κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια των 45-50 γρ. και τα πλάθετε σε μπαλίτσες. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνετε σκεπασμένα σε μία υγρή πετσέτα για 1 ώρα. Τέλος, τα αλείφετε με κρόκο αυγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά.