Για να μην κόψει το αυγό!
Είτε πρόκειται για κάποιο είδος σάλτσας, είτε για αυγόκομα φαγητού, είτε για παρασκευή γλυκού, στους περισσότερους έχει τύχει να κόψει το αυγό.
Ποιό είναι το μυστικό για να μη συμβαίνει αυτό;
Η λέξη κλειδί είναι η θερμοκρασία. Ιδανικά, φροντίζουμε να έχουμε τα αυγά εκτός ψυγείου κάποια ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε, και, ακόμα σημαντικότερο, όταν πρόκειται να τα ενώσουμε με το μείγμα που επιθυμούμε, ας προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζωμό (αν πρόκειται για φαγητό) μέσα στο μπωλ που χτυπάμε τα αυγά, έτσι ώστε να πάρουν τη θεσμοκρασία του φαγητού μας.