Λεμονάτο μοσχάρι από την Ελένη Φουρέιρα
Η σέξι Ελένη μοιράζεται μαζί μας μία νόστιμη παραδοσιακή συνταγή...
Mπορεί η Ελένη Φουρέιρα να φημίζεται για το καλλίγραμμο και γυμνασμένο κορμί της, αλλά όταν αποφασίζει να φάει πλουσιοπάροχα προτιμά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα την οποία και λατρεύει. Ένα από τα αγαπημένα της πιάτα, είναι και το λεμονάτο μοσχάρι το οποίο φτιάχνει και αρκετά συχνά για τους φίλους και την οικογένειά της. Εδώ σας έχουμε τη συνταγή την οποία ακολουθεί η όμορφη τραγουδίστρια...
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι σπάλα
Λίγο ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Χυμός από ένα λεμόνι
Aλάτι-πιπέρι
Λίγο αλεύρι
καρότο-σέλινο (προαιρετικά)
Eκτέλεση:
Πλύντε το κρέας και κόψτε το σε μερίδες και στη συνέχεια αφού έχετε ζεστάνει το λάδι τσιγαρίστε το από όλες τις μεριές. Προσθέστε το καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και λίγο σέλινο. Βάλτε λίγο νερό στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε, βάλτε ένα φύλο δάφνης και κλείστε το καπάκι. Αφήστε το κρέας να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια, διαλύστε λίγο αλεύρι στο χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας ζωηρά προσθέστε λίγο από το ζουμί του κρέατος. Αφού το λεμόνι πάρει θερμοκρασία προσθέστε το στο φαγητό και αφήστε λίγα λεπτά να πάρει βράση. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι...
Διαβάστε επίσης: