Ζαχάρωσε το μέλι; Να η λύση!
Αν νομίζετε πως επειδή κρυστάλλωσε το μέλι σας πάει χαμένο, κάνετε λάθος.
Παρουσίασε το μέλι σας κρυστάλλους; Ζαχάρωσε όπως λένε πιο απλά; Mην ανησυχείτε. Tο «ζαχαρωμένο» μέλι δεν έχει χαλάσει.
Οι τρόποι για να το επαναφέρετε στην αρχική του μορφή είναι διάφοροι. Ο πιο πρακτικός όμως είναι, ίσως, ο εξης: Bάλτε το μέλι σε ένα γυάλινο δοχείο και βυθίστε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό στους 45-55 βαθμούς Κελσίου. Μην το αφήσετε να βράσει, σε καμμιά περίπτωση!
Θα χάσει τα αρώματά του και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε χώρο δροσερό και σκοτεινό εκτός ψυγείου, για να καθυστερήσετε την κρυστάλλωση.
Να ξέρετε πάντως πως το φαινόμενο αυτό δείχνει πως το μέλι είναι αγνό.