Προστατέψτε τις ξύλινες κουτάλες σας!
Οι ξύλινες κουτάλες, όσο και αν τα τελευταία χρόνια έχουν επικριθεί και παραμεριστεί σε μεγάλο βαθμό από πολλές κουζίνες, δεν παύουν να είναι αναπόσπαστα μαγειρικά αξεσουάρ των περισσότερων εξ ημών.
Πως να τις προστατέψετε όμως από τη φθορά;
Πριν τις χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, περάστε τις με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε λάδι. Στη συνέχεια, σκουπίστε τις με ένα πανί και αφήστε τις να στεγνώσουν. Μετά από 1-2 ημέρες θα είναι έτοιμες για χρήση. Το λάδι ουσιαστικά απορροφάται από το ξύλο, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα. Επιπλέον, επειδή το ειδικό βάρος του λαδιού είναι μεγαλύτερο από αυτό του νερού, έχει την ιδιότητα να αποβάλλει το νερό.