Η ρώσικη συνταγή της Tamta

Γωγώ Φούντα
Η ρώσικη συνταγή της Tamta

H διάσημη τραγουδίστρια μπαίνει στην κουζίνα και μας αποκαλύπτει τα μυστικά της.

Mπορεί η Tamta να φημίζεται για το καλλίγραμμο κορμί της, αλλά όταν πρόκειται για κάποια λιχουδιά από τα... μέρη της, αγνοεί και τις θερμίδες και τα λιπαρά. H popstar λοιπόν μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για ρωσικά Πελμένι, κάτι αντίστοιχο με τα δικά μας τορτελίνι.

Yλικά:

Για τη ζύμη:

210 ml κρύο νερό
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ. χοιρινό κιμά
1 μέτριο κερμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
Πιπέρι Καγιέν

Εκτέλεση:

Βάλτε σε μία μεγάλη λεκάνη το αλεύρι και ανοίξτε μία λακουβίτσα στην μέση. Προσθέστε το αλάτι, το αβγό και ανακατέψτε. Συμπληρώστε σιγά σιγά κρύο νερό και ζυμώστε δυνατά για 15 περίπου λεπτά. Για τη γέμιση ανακατέψτε τα δυο είδη κιμά, μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πιπέρι καγιέν και αλατοπιπερώστε. Κόψτε τη ζύμη σε δύο μέρη και κρατήστε το ένα σε λεκάνη σκεπασμένη με μία πετσέτα για να μην ξεραθεί. Το δεύτερο κομμάτι το ανοίγετε σε ένα μεγάλο μπαστουνάκι διαμέτρου 3 εκατοστών. Kόψτε σε μικρά κυλινδράκια 3 εκατοστών και πιέστε τα ένα ένα για να γίνουν στρογγυλά και επίπεδα κομματάκια. Θα γίνει πιο εύκολο με ένα πλάστη. Γεμίστε κάθε κομματάκι με μία κουταλιά από τη γέμιση και σκεπάστε πιέζοντας καλά τις δύο άκρες της ζύμης για να φυλακίσετε τη γέμιση μέσα στο πελμένι.Φροντίστε η ζύμη να μην έχει τρύπες για να κρατήσει η γέμιση όλη της τη γεύση, και τσιμπήστε τις άκρες τους για να πάρουν την τελική τους μορφή.Τέλος, βάλτε τα πελμένι σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα!

Διαβάστε επίσης:

Brioches από τα χεράκια της Δέσποινας Βανδή

Οι... Ooey Gooey γλυκές μπάρες του Neil Patrick Harris