Έπιασε μούχλα η μαρμελάδα. Την πετάω;
Για να μην πετάτε άσκοπα τρόφιμα
Ούτε να το σκεφτείτε! Πάρτε ένα κουταλάκι και αφαιρέστε προσεκτικά την επιφάνεια, όπου συνήθως πιάνει μούχλα, κυρίως όταν έχετε αρκετό καιτό να την χρησιμοποιήσετε. Ειδικά αν η μαρμελάδα σας είναι σπιτική και χειροποίητη, έχει περισσότερες πιθανότητες να πιάσει λίγη μούχλα, καθώς δεν έχουν χρησιμοποιηθεί συντηρητικά όταν παρασκευάστηκε. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν είναι δείγμα πως έχει υποστεί κάποια βλαπτική αλλοίωση.
Για να ξέρετε αν έχει χαλάσει ένα σπιτικό γλυκό, απλώς δοκιμάστε λίγο. Αν είναι πιο ξινό από αυτό που ξέρετε, τότε έχει όντως αλλοιωθεί.