Το τραγανό ροδάκινο της Julia Roberts
Εκτός από μία διάσημη ηθοποιό και πρωταγωνίστρια των πιο κλασικών γυναικείων ταινιών είναι και μία σωστή μαμά και νοικοκυρά. Μαγειρεύει καλά και δεν το κρύβει και μας δίνει μία από της πιο απλές και νόστιμες συνταγές της για πίτα.
Υλικά
1,5 κιλό ροδάκινα κομμένα κυδωνάτα (κομπόστα)
¼ κούπα χυμό λεμονιού
¼ κούπας σκοτσέζικο ουίσκι
¼ κούπας ζάχαρη
¼ κούπας ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
Για την επικάλυψη
2- ½ κούπες αλεύρι
½ κούπα μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
3 μπαστουνάκια ανάλατο βούτυρο(λιωμένο)
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε ον φούρνο στους 350 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μικρό ταψάκι.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα ροδάκινα μαζί με τον χυμό λεμόνι και προσθέτετε ουίσκι, τις ζάχαρες και ανακατέψτε το μείγμα καλά να γίνει ενιαίο. Βάζετε το μείγμα στο ταψάκι.
3. Για την επικάλυψη, σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε. Σιγά-σιγά βάζετε το βούτυρο και πλάθετε με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα είδος ζύμης. Βάζετε την ζύμη πάνω από τα ροδάκινα, μέχρι να καλυφτούν τελείως.
4.Καλύψτε το πιάτο με μεταλλικό χαρτί και ψήστε για 40 λεπτά. Βγάλτε το χαρτί και χήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι αν γίνει χρυσό από πάνω.
Tip: Σερβίρεται ζεστό με μία μπάλα παγωτό γιαούρτι
Τυχερό Καρότσι κάθε 1 λεπτό, μόνο στα Carrefour!