Για ρύζι πάντα σπυρωτό!
Πως να μη λασπώνει το ρύζι σας
Συχνά, όταν βράζετε ρύζι, έχετε το άγχος να μην σας λασπώσει. Ειδικά αν κάποιος μαγειρεύει "με το μάτι", εκεί ρισκάρει να μην έχει την επιθυμητή επιτυχία. Ειδικά μάλιστα αν είναι σχετικά πρωτάρης στο μαγείρεμα.
Το μυστικό, λοιπόν, για σπυρωτό ρύζι είναι να προσθέσετε την ώρα που βράζει 4-5 σταγόνες λεμονιού. Καλό θα ήταν επίσης, να μην το πολυανακατεύετε, γιατί έτσι "σπάει" ο κόκκος και το άμυλο προκαλεί αυτό το "λάσπωμα".