Για να ψήσεις τέλεια κρεμμύδια!
Ένα μυστικό για ιδανικό ψήσιμο του κρεμμυδιού
Συνήθως στην Ελλάδα τα κρεμμύδια τα τρώμε είτε ωμά (σε σαλάτες κατά κύριο λόγο), είτε τηγανιτά (σαν "βάση" συνταγών) ή ακόμα και βραστά (σε κάποιο είδος στιφάδου.
Ένας ακόμη πολύ ενδιαφέρον τρόπος μαγειρέματος είναι το ψήσιμό τους, και μάλιστα ολόκληρα.
Για να αποφύγεις όμως να διαλυθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος κάνε το εξής: τρύπησέ τα 1 - 2 φορές με ένα αιχμηρό αντικείμενο, έτσι ώστε οι ατμοί που θα δημιουργηθούν, να μπορούν να διαφύγουν. Έτσι το κρεμμύδι δεν θα μαλακώσει τόσο που να διαλυθεί, αλλά θα παραμείνει κρουστό, διατηρώντας το σχήμα του.