Για δεμένες, πηχτές σάλτσες!
Πως να γίνονται οι σάλτσες σας κρεμώδεις και πηχτές
Κάθε φορά που φτιάχνετε σάλτσες, είτε πρόκειται για κοκκινιστά, είτε για λευκές σάλτσες για κρέας (και όχι μόνο), το ζητούμενο, παράλληλα με τη νοστιμιά, είναι και το "δέσιμο", η πυκνή υφή που δίνει στη σάλτσα "χαρακτήρα" και παράλληλα την κάνει ελκυστικότερη στο να συνοδευτεί, για παράδειγμα, από ένα al dente βρασμένο ζυμαρικό ή έναν χειροποίητο πουρέ.
Το μυστικό για να πετυχαίνετε πάντα την επιθυμητή υφή είναι να προσθέτετε γάλα ή ζωμό κρέατος, λαχανικών ή κοτόπουλου, ανακατεμένο (στο μπλέντερ ιδανικά, για να ομογενοποιηθούν καλά) με αλεύρι. Απλώς φροντίστε το φαγητό σας να μαγειρευτεί αρκετή ώρα, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η ωμή γεύση από το αλεύρι.