Για τέλειες μαρινάδες!
Ένα μυστικό για ακόμα νοστιμότερες και πιο υγιεινές μαρινάδες
Οι περισσότεροι όταν ετοιμάζουμε κρέας για μαγείρεμα, αλλά κυρίως για ψήσιμο φροντιζούμε να το μαρινάρουμε, με "συνταγές" και τρόπους αρκετά προσωπικούς, αναλόγως του γούστου και, συχνά, των πρώτων υλών που διαθέτουμε στα ντουλάπια μας. Σχεδόν πάντα όμως, το βασικό συστατικό παραμένει το ελαιόλαδο.
Υπάρχει ένα τρόπος για να αποφύγουμε, ή έστω να μειώσουμε την ποσότητα του λαδιού, αποφεύγοντας έτσι τα επιπλέον λιπαρά, αλλά και χαρίζοντας νέα γεύση στο κρέας.
Αντί λαδιού λοιπόν, έχει ενδιαφέρον να χρησιμοποιούμε ζωμούς κρεάτων, χυμούς φρούτων ή εσπεριδοειδών και, φυσικά, διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά. Γενικώς πειραματιστείτε.