Πως να καθαρίσετε φρέσκες αγκινάρες!
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Ο ιδανικός τρόπος για το καθάρισμα της φρέσκιας αγκινάρας
Σε γενικές γραμμές, ακόμα και τα λαχανικά πια τόσο σε σούπερ μάρκετ, όσο και σε κάποια μανάβικα μας δίνονται συχνά συσκευασμένα, πακεταρισμένα ή και καθαρισμένα. Για να μη μιλήσουμε καν για τα κατεψυγμένα. Υπάρχουν όμως κάποια, όπως οι αγγινάρες, που αξίζουν πραγματικά να τις βρούμε και να τις μαγειρέψουμε φρέσκες.
Πως όμως πρέπει να καθαρίζονται; Ακολουθήστε την εξής διαδικασία:
Ξεκινάμε αφαιρώντας το κοτσάνι τους, αφήνοντας μόνο 1 - 2 δάχτυλα). Αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα, γύρω από τη ρίζα, και με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τη βάση του κεφαλιού της και το κοτσανάκι από τα σκληρά μέρη.
Βγάζουμε προσεκτικά το χνούδι και τις τοποθετούμε σε λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Έχετε κατά νου πως θα πρέπει να διαλέγουμε αγκινάρες σφιχτές, με κλειστά φύλλα και με κοτσάνι τρυφερό.