Για τέλεια αυγά ποσέ!
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Τα μυστικά για να ετοιμάσετε τα καλύτερα αυγά ποσέ της ζωής σας
Για να φτιάξετε τα τέλεια αυγά ποσέ, ακολουθείστε τις συγκεκριμένες οδηγίες:
Πρώτα από όλα, χρησιμοποιήστε όσο γίνεται πιο φρέσκα αβγά. Είναι ίσως το πιο σημαντικό, ειδικά στο γευστικό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια, μισογεμίστε μια ρηχή κατσαρόλα με κρύο νερό μαζί με μία κ.σ. ξύδι, αφήστε το να πάρει βράση και μετά χαμηλώστε τη φωτιά έτσι ώστε το νερό να είναι αχνιστό.
Σπάστε 1 αβγό σε ένα φλιτζάνι και ρίξτε το πολύ απαλά στο νερό . Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αβγά. Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τα αβγά για 3' αν τα θέλετε κάπως μελάτα και ως 5' για πιο σφικτά.
Όταν κρίνετε πως είναι έτοιμα, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάλτε τα ποσαρισμένα αβγά, στραγγίστε τα και βάλτε τα πάνω σε μια φέτα με ψημένο ψωμί.