Για να μη σπάνε τα αυγά στο βράσιμο!

Ένα μυστικό για σωστά βρασμένα αυγά

Συχνά, προσπαθώντας να βράσουμε αυγά τα αντικρίζουμε να ραγίζουν, ή και συχνά να σπάζουν σε τέτοιο βαθμό που να "δραπετεύει" ποσότητα από ασπράδι μέσα στο βραστό νερό. Ποιό είναι λοιπόν το μυστικό για σωστά βρασμένα, ολόκληρα, αυγά;
Το σπάσιμο προκαλείται όταν τα αυγά έχουν μόλις βγει από το ψυγείο. Γι' αυτό πρέπει να μένουν περίπου 20 λεπτά εκτός για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου. Αν υπάρχει πίεση χρόνου τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και ρίξτε στο νερό λίγο ξύδι

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης