Σκωτζέζικο επιδόρπιο βρώμης με λεμόνι και ginger από τους Franz Ferdinand
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Οι γνωστοί rock stars με frontman τον ελληνικής καταγωγής, Alex Kapranos, μαγειρεύουν πολύ. Σας δίνουμε μία συνταγή τους για να κάνετε και εσείς το πιο rock, αλλά υγιεινό επιδόρπιο. O Alex Kapranos είχε και στήλη γευσιγνωσίας στην εφημερίδα Guardian, οπότε η συνταγή θα είναι σίγουρα επιτυχία.
Υλικά
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 ρίζα ginger
½ κούπα βούτυρο
¼ της κούπας ζάχαρη
¼ της κούπας μέλι
1 κούπα θρυμματισμένη βρώμη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Τρίψτε το ξύσμα και τη ρίζα του ginger (αφού την ξεφλουδίσετε πρώτα).
3. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε τη ζάχαρη και το μέλι.
4. Κρατήστε το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά ρίξτε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπολ.
5. Ρίξτε μέσα στο μπολ, το ξύσμα, το ginger και ένα μέρος της βρώμης. Συνεχίστε να προσθέτετε βρώμη μέχρι το μείγμα να γίνει στέρεο.
6. Απλώστε το μείγμα σε ένα λεπτό ταψί, που έχετε βουτυρώσει και βάλτε το στον φούρνο που έχετε προθερμάνει για μισή ώρα περίπου.
Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour