Πώς να φτιάξετε το τέλειο βραστό αυγό
Τα βραστά αυγά είναι εξαιρετικά θρεπτικά και η τέλεια προσθήκη σε ανοιξιάτικες σαλάτες. Δείτε πώς να τα βράσετε στην εντέλεια:
Πρώτο βήμα: Βάλτε τα αυγά (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό.
Δεύτερο βήμα: Ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά και και αφήστε τα να σιγοβράσουν ενώ τα ανακατεύετε προς μία κατεύθυνση. Η συνεχόμενη κίνηση βοηθά στο να στερεοποιηθεί ο κρόκος στο κέντρο.
Τρίτο βήμα: Μαγειρέψτε τα για 4 λεπτά αν θέλετε να βγουν μαλακά. Για μέτρια βραστά αυγά σιγοβράστε τα για 5 λεπτά ενώ αν θέλετε να βγουν «πέτρα», αφήστε τα για 8 λεπτά στην κατσαρόλα.