Τα μαρούλια σας χαλάνε γρήγορα; Μάθετε πώς να τα κρατάτε φρέσκα!
Το φρέσκο, πράσινο, λαμπερό μαρούλι είναι το «διαμάντι» κάθε σαλάτας. Τι γίνεται όμως όταν τα μαρούλια που αγοράζουμε «μαραίνονται» γρήγορα και αποκτούν μια αντιαισθητική μορφή που μόνο να την παρουσιάσεις σε καλεσμένους δεν θέλεις; Η λύση είναι απλή: Κρατήστε το μαρούλι υγρό, αλλά τόσο όσο πρέπει. Τυλίξτε πολύ ελαφρά το μαρούλι (ή την έτοιμη κομμένη σαλάτα μαρουλιού που αγοράζετε σε έτοιμες συσκευασίες) με χαρτί κουζίνας που πριν θα έχετε βρέξει ελάχιστα, και έπειτα κλείστε το σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων με zip. Έτσι θα καταφέρετε να απορροφήσετε το περιττό νερό χωρίς να αφυδατώσετε τα φύλλα του μαρουλιού. Βάλτε την σακούλα στο κάτω συρτάρι του ψυγείου (το καλύτερο μέρος για ελεγχόμενη ενυδάτωση των τροφίμων) και μην πλύνετε το μαρούλι μέχρι τη στιγμή που θα το χρησιμοποιήσετε.