Πώς να φτιάξετε το τέλειο ντουλάπι τροφίμων για μαγείρεμα ανά πάσα στιγμή
Πόσες φορές δεν έχετε ανοίξει το ντουλάπι τροφίμων στην κουζίνα σας, κοιτάζοντάς το επίμονα για κανένα δίλεπτο, λέγοντας στο τέλος «πφφφφ, τίποτα δεν έχω να μαγειρέψω»; Η οργάνωση ενός πρακτικού και ανά πάσα στιγμή «ετοιμοπόλεμου» ντουλαπιού τροφίμων δεν είναι δύσκολη, το μόνο που θέλει είναι αυτό ακριβώς: σωστή οργάνωση.
Όλα εξαρτώνται φυσικά από τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύετε και τα υλικά που προτιμάτε να χρησιμοποιείτε. Αν έχετε μεγάλο ντουλάπι τροφίμων, καλό είναι να το έχετε πάντα γεμάτο και να αλλάζετε συχνά την τοποθεσία των υλικών ανάλογα με την ημερομηνία λήξης τους, βάζοντάς τα σε σημεία που πέφτει κατευθείαν το μάτι. Ντομάτες, ψάρια, σούπες και ελιές σε βάζα ή κονσέρβες είναι πάντα καλό να υπάρχουν καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά πιάτα με αυτά ως βάση και να γλιτώσετε λεφτά και βόλτες στο σούπερ μάρκετ. Κους κους, ζυμαρικά και ρύζι είναι όλα τους υλικά που προσαρμόζονται εύκολα ανάλογα την περίσταση, άρα και ιδανικά για τον σκοπό μας. Φροντίστε όλα τα «στεγνά» υλικά να είναι αποθηκευμένα σε αεροστεγή τάπερ, στα οποία όμως θα έχετε βάλει πάνω και τις ετικέτες από την συσκευασία με τις οδηγίες χρήσης, ώστε να ξέρετε πώς να τα φτιάξετε και να μην ψάχνεστε τελευταία στιγμή. Τέλος, σκεφτείτε ποια είναι τα φαγητά που σας αρέσει να φτιάχνετε περισσότερο και φροντίστε να έχετε πάντα ψάρια (τα πιο κοινά) και κατεψυγμένα προϊόντα. Ένα πακέτο κατεψυγμένου αρακά, για παράδειγμα, έχει δεκάδες χρήσεις.