Πώς να στρώσετε τέλεια την ζύμη σε ταρτιέρα
Η ζύμη συνηθίζει να «μαζεύει» όταν ψήνεται, για αυτό βρήκαμε το τέλειο κόλπο για να ψήνετε τις τάρτες και τις πίτες σας σαν σωστοί επαγγελματίες.
1ο βήμα: Απλώστε την ζύμη στην ταρτιέρα. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι (ιδανικά κουζίνας) για να κόψετε όση ζύμη περισσεύει και να αφήσετε περίπου 2cm να κρέμονται.
2ο βήμα: Χρησιμοποιήστε τον δείκτη σας για να πετύχετε ένα όμορφο φινίρισμα στην περιφέρεια, πιέζοντάς τον από την μέσα πλευρά της ταρτιέρας.
3ο βήμα: Μόλις ψήσετε τη ζύμη, στριφογυρίστε την ταρτιέρα με το ένα χέρι και με το άλλο κρατήστε σταθερά ένα πλατύ μαχαίρι από την έξω πλευρά, ώστε να την «τριμάρετε» και να μείνει ένα λείο και ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα.