Τηγανητά αυγά: Τα 3 βήματα της απόλυτης επιτυχίας
Μπορεί η ατάκα «ούτε ένα τηγανητό αυγό δεν ξέρει να φτιάξει» να είναι πλέον κλισέ και να δείχνει πόσο γελοιωδώς εύκολο είναι το τηγάνισμα ενός αυγού, στην πραγματικότητα όμως παιδιά υπάρχουν και άνθρωποι που ναι, ας το παραδεχτούμε, δεν ξέρουν πώς γίνεται. Και δεν χρειάζεται να ντρέπονται για αυτό! Ειδικά αφού διαβάσουν πώς μπορούν να τηγανίσουν το τέλειο αυγό σε 3 απλά βήματα.
Βήμα 1ο: Ζεστάνετε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κουνήστε το για να πάει παντού. Σπάστε τα αυγά, ένα ένα τη φορά, μέσα στο τηγάνι και τηγανίστε τα για 30''.
Bήμα 2ο: Συνεχίστε να τηγανίζετε τα αυγά, γέρνοντας το τηγάνι και ρίχνοντας που και που με την σπάτουλα λίγο από το λάδι ή το βούτυρο πάνω στους κρόκους, έτσι ώστε να τηγανιστούν πιο γρήγορα.
Βήμα 3ο: Τηγανίστε τα αυγά μέχρι το ασπράδι να γίνει συμπαγές και αδιαφανές και οι άκρες τραγανές.