Blast from the past: Το cake σοκολάτα-πορτοκάλι του Paul Newman
Ο μεγάλος γόης του Hollywood έκαιγε καρδιές και με τη ζαχαροπλαστική του!
«Αυτό είναι ένα από τα πιο απίστευτα επιδόρπια που έφαγα ποτέ- πόσο μάλλον που έφτιαξα!» είπε κάποτε ο Paul Newman στην εκπομπή της Oprah και μας δίνει τη συνταγή που έμαθε από την οικογένειά του και τρέλανε αρκετές γυναίκες δείχνοντάς τους το ταλέντο του στη γεύση.
100 γρ μαύρη σοκολάτα με άρωμα πορτοκάλι
12 ασπράδια αυγού
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 φλ ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
3 κ.γ. βανίλια
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
Οδηγίες: Προθερμάνεται το φούρνο στους 180. Αλευρώστε αφού βουτυρώσετε το ταψί.
Μίγμα: Βάλτε τα αυγά όλα μαζί σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατέψτε τα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το χυμό λεμόνι και συνεχίστε. Ανακατέψτε τα με το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη σταδιακά για να μην πέσουν τα αυγά. Μετά ρίξτε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο τέλος και αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίξτε την τριμμένη σοκολάτα. Ψήστε για 45 λεπτά στους 220 και αν χρειαστεί χαμηλώστε. Αφού βγάλετε το κέικ και κρυώσει γαρνίρετε με κομμάτια πορτοκαλιού και με γλάσο σοκολάτας (προαιρετικά). Καλή επιτυχία!
Διαβάστε ακόμη: