Το μυστικό για να μην σας βγαίνουν άψητα τα κέικ και οι πίτες
Σε πολλές γυναίκες (και άντρες, γιατί όχι) συμβαίνει αρκετές φορές το κέικ, η πίτα, το ψωμί που ψήνουν να βγει από το φούρνο άψητο είτε στη βάση, είτε ολόκληρο, παρότι το έχουν αφήσει αρκετή ώρα στη φωτιά. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε όσους ασχολούνται αραιά και που με την μαγειρική και δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την άνεση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται, ειδικά στον τομέα του ψησίματος. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά το μυστικό για ένα καλό ψήσιμο είναι ακριβώς αυτό: η αυτοπεποίθηση. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να κοιτάζετε πραγματικά το φαγητό, συχνά και από παντού. Ακόμα και αν το μαχαίρι βγει καθαρό από μέσα, αν το κέικ σας είναι «χλωμό» σε χρώμα, δεν έχει τελειώσει το ψήσιμό του. αφήστε το να ψηθεί για άλλα 2-3 λεπτά, ή όχι χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο, χρυσοκαφέ χρώμα. Είναι προτιμότερο να σας αρπάξει λίγο στις γωνίες, παρά να μείνετε με ένα «λαστιχένιο», άψητο φαγητό, με υγρό περιεχόμενο και άσχημη εμφάνιση. Μόλις το κάνετε αυτό μερικές φορές με διάφορα φαγητά, θα πάρετε αμέσως το κολάι και η διαδικασία του ψησίματος θα γίνει δεύτερη φύση σας.