Ένα μεγάλο λάθος που κάνετε όταν ψήνετε κρέας
Ένα από τα πλέον σημαντικά λάθη στην μαγειρική και πιο συγκεκριμένα στο ψήσιμο των κρεάτων, είναι πως βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το βάζουμε κατευθείαν στον φούρνο ή το γκριλ. Το αποτέλεσμα; Το κρέας δεν μαγειρεύεται το ίδιο σε όλα τα σημεία -το εξωτερικό του είναι παραψημένο και το εσωτερικό του αρκετά άψητο ή και ωμό. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αφήνετε το κρέας να μένει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 με 30 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος) πριν το βάλετε στο φούρνο, ώστε να αποβάλει την ψύχρα του ψυγείου. Ο τρόπος για να καταλάβετε αν το ρολό σας, για παράδειγμα, έχει ψηθεί λάθος, είναι ο πλέον εμφανής. Καθώς το κόβετε σε φέτες θα παρατηρήσετε το λεγόμενο «bull's-eye effect»: στο κέντρο το κρέας θα είναι άψητο και κόκκινο και στην επιφάνεια θα είναι ψημένο στην εντέλεια, ίσως και λίγο παραπάνω. Με μικρότερα κομμάτια κρέατος, όπως το στήθος κοτόπουλου δεν θα έχετε τόσο σοβαρό πρόβλημα, ακόμα κι αυτά όμως χρειάζονται τουλάχιστον 5 με 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν μαγειρευτούν.