Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα τυριά σας ώστε να διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο
Οι Έλληνες αγαπάμε το τυρί και αυτό φαίνεται στα στατιστικά κατανάλωσής του ετησίως, ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος να το συντηρούμε στο ψυγείο ώστε να κρατά περισσότερες μέρες και να μην το πετάμε με το που αρχίζει να «μουλιάζει»; Ανάλογα με το είδος του τυριού, υπάρχουν και τα κόλπα για να τα κρατάτε φρέσκα περισσότερο:
- Τα σκληρά τυριά, όπως το τσένταρ, τα τυλίγουμε χαλαρά με πλαστικές διαφάνειες.
- Τα μαλακά τυριά, όπως το μπρι, πρέπει να αναπνέουν, οπότε τα τυλίγουμε είτε με ένα υγρό ύφασμα ή μια λαδόκολλα. Αν σκοπεύετε να τα καταναλώσετε μέσα σε 2 μέρες από όταν τα αγοράσετε, μπορείτε να τα αφήσετε στη συσκευασία του σούπερ μάρκετ.
- Τα τυριά όπως το χαλούμι, τα κρατάμε στη συσκευασία με το υγρό που παρέχονται στο εμπόριο, εκτός από τη φρέσκια ρικόττα την οποία πρέπει να την κρατάμε στεγνή.