Πώς να «κάψετε» σωστά το βούτυρο
Το λιωμένο βούτυρο, αυτό που λένε στις συνταγές «βάλτε το βούτυρο να κάψει» δηλαδή, είναι βασικό συστατικό σε πολλά γλυκά -και όχι μόνο. Nα, λοιπόν, πώς να το κάνετε σωστά:
1. Πάρτε ανάλατο βούτυρο και κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους μιας κουταλιάς της σούπας.
2. Ζεστάνετε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του βούτυρου και ανακατεύετε συχνά.
3. Μόλις το βούτυρο λιώσει και αρχίσει να βγάζει αφρούς, προσέξτε τις καφέ κηλίδες που θα αρχίσουν να σχηματίζονται στον πάτο. Μυρίστε το βούτυρο -θα πρέπει να έχει μια μυρωδιά καρυδιού. Βγάλτε το από τη φωτιά και βάλτε την κατσαρόλα σε κρύα επιφάνεια ώστε να σταματήσει να μαγειρεύεται το βούτυρο και να μην καεί. Χρησιμοποιήστε το αμέσως ή κλείστε το σε αεροστεγώς και φυλάξτε το στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.