Πώς να ψήσετε στην εντέλεια τις χοιρινές μπριζόλες
Κάνετε barbecue, έχετε καλέσει την παρέα, όλα είναι έτοιμα, και ξεκινάτε να βάζετε τις μπριζόλες στη φωτιά. Αυτός είναι ο τρόπος για να πετύχετε το τέλειο ψήσιμο και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι:
- Αρχικά, για να έχετε μεγάλα και ζουμερά κομμάτια, αγοράστε το χοιρινό σε ένα μεγάλο κομμάτι και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το πλαγίως σε 6 χοντρά κομμάτια.
- Για να αποφύγετε το «άρπαγμα» στη φωτιά και για να μην κολλήσουν οι μπριζόλες σας στο γκριλ, αλείψτε τις προηγουμένως με ένα μείγμα λαδιού και σκόρδου, και από τις δύο πλευρές. Έτσι θα πετύχετε και πιο έντονη γεύση.
- Βάλτε τις μπριζόλες στο barbecue και γυρίστε τις μια φορά. Αν τις γυρίζετε συχνότερα, οι χυμοί τους θα «δραπετεύσουν» με αποτέλεσμα το κρέας να γίνει σκληρό και στεγνό.