Πώς να κάνετε τα λαχανικά συναρπαστικά νόστιμα (και να τρώτε πιο υγιεινά)
Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν καλές σχέσεις με τα λαχανικά εξαιτίας της «βαρετής» όψης και γεύσης τους, με αποτέλεσμα να χάνουν πολλά σημαντικά ιχνοστοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός τους. Το κόλπο όπως, που αρκετοί δεν ξέρουν, είναι πώς να μαγειρεύουν τα λαχανικά τους έτσι ώστε να γίνονται σκέτη λιχουδιά! Τι προτείνουν λοιπόν οι σεφ και οι διατροφολόγοι; Δώστε προσοχή:
Για να κάνετε τα λαχανικά σας... συναρπαστικά και να χαίρεστε να τα τρώτε, θα πρέπει να αναμειγνύετε γεύσεις και υφές. Για παράδειγμα, αναμείξτε πράσινα λαχανικά με σος βινεγκρετ και προσθέστε κομμένο αβοκάντο και ωμά αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τους. Η τριμμένη παρμεζάνα, το σουσάμι και τα ελαφρώς αλατισμένα φιστίκια είναι όλα τους εξαιρετικές γαρνιτούρες που δίνουν απίθανη γεύση, βιταμίνες και όλα αυτά με ελάχιστες θερμίδες. Επίσης, μπορείτε να κόψετε ντομάτες μαζί με φρέσκια μοτσαρέλα, να τα ραντίσετε με μπαλσάμικο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και να τα σερβίρετε πάνω σε μια τραγανή φέτα ψωμιού. Απλά βάλτε φαντασία και οι επιλογές σας είναι αμέτρητες (και πεντανόστιμες).