Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στο ψήσιμο
Μπορεί όταν το διαβάζουμε στις οδηγίες των συνταγών να μην του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, ακόμα και να το αγνοούμε, το να βρίσκονται όμως τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου είναι το πιο σημαντικό, ίσως, βήμα κατά την προετοιμασία του ψησίματος κέικ, γλυκών, ψωμιών και άλλων... καλουδιών. Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το βούτυρο, τα αβγά, τα τυριά κρέμες κλπ πρέπει να βρίσκονται αυστηρά σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να έχετε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Αν δεν προλαβαίνετε να αφήσετε τα υλικά σας να αποκτήσουν την απαιτούμενη θερμοκρασία από μόνα τους, μην αγχώνεστε, μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία με απλά κόλπα: κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια, βάλτε τα αυγά σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 10 λεπτά, ζεστάνετε το γάλα ή τη κρέμα γάλακτος για ελάχιστο χρόνο στα μικροκύματα και όλα θα είναι έτοιμα στον μισό χρόνο!