Το κόλπο των σεφ για να μη παραφουσκώσουμε στο γιορτινό τραπέζι
Φέτος, αντί να φύγουμε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με κοιλιά «5 μηνών έγκυος», όπως κάνουμε κάθε χρόνο δηλαδή, υπάρχει ένα tip που προτείνουν μεγάλοι σεφ και μπορούμε να ακολουθήσουμε, είτε εφαρμόζοντάς το στο τραπέζι μας, είτε προτείνοντάς το στην οικοδέσποινα που μας έχει καλέσει (μαμά, κολλητή, κουμπάρα κλπ). Σερβίρετε μια σαλάτα μεταξύ του ορεκτικού και του κυρίως γεύματος. Η σαλάτα θα «καθαρίσει» τον ουρανίσκο σας και θα σας χαρίσει ένα ευχάριστο διάλειμμα έτσι ώστε να μη νιώθετε πως γεμίζετε συνέχεια το στομάχι σας με κρέατα, αυτό ακριβώς δηλαδή που οδηγεί στη δυσάρεστη αίσθηση που έχουμε μετά, ειδικά όταν δεν έχουμε συνηθίσει να τρώμε τέτοιες ποσότητες. Μια σαλάτα με ραδίκια, ραπανάκια και πορτοκάλι, για παράδειγμα, είναι ό,τι πρέπει.