Ένα έξυπνο και οικονομικό tip για τις ώριμες μπανάνες
Εκτός από το να τις τρώμε μετά τη γυμναστική για να «φορτίσουμε» ξανά το σώμα μας, οι μπανάνες χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές, από υγιεινά smoothies μέχρι muffins και γλυκά. Το κακό με το συγκεκριμένο φρούτο, ωστόσο, είναι πως πολλές φορές ωριμάζει πιο γρήγορα από όσο υπολογίζαμε και με το που δούμε την μπανάνα να έχει βγάλει καφέ σημάδια και να έχει μαλακώσει, την πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Και κάνουμε λάθος, φυσικά.
Την επόμενη φορά που δεν θα προλάβετε να χρησιμοποιήσετε τις μπανάνες που αγοράσατε και παρατηρήσετε πως έχουν αρχίσει να παρά-ωριμάζουν, απλά βάλτε τις στην κατάψυξη. Έτσι θα μπορείτε να τις ρίξετε κατευθείαν στο μπλέντερ την επόμενη φορά που θα κάνετε φρουτοχυμό ή να τις αποψύξετε και να της χρησιμοποιήσετε σε συνταγές, κάνοντας παράλληλα οικονομία στο budget του μηνιαίου σούπερ μάρκετ.