Το πιο νόστιμο κοτόπουλο με αβοκάντο και μανιτάρια από τα χεράκια της Elizabeth Taylor

Γωγώ Φούντα
Το πιο νόστιμο κοτόπουλο με αβοκάντο και μανιτάρια από τα χεράκια της Elizabeth Taylor

Μία υπέροχη και πανεύκολη συνταγή

H Elizabeth Taylor δεν ήταν διάσημη μόνο για το ταλέντο και την ομορφιά της αλλά για όσους γνωρίζουν λίγο καλύτερα, και για τις μαγειρικές της ικανότητες. Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε την αγαπημένη της συνταγή, κοτόπουλο με αβοκάντο και μανιτάρια! Πανεύκολη, πεντανόστιμη και πάνω απ'όλα, με το απαραίτητο star quality για να νιώσετε κι εσείς... celebrity!

Υλικά:

Ένα αβοκάντο σε μικρά κομμάτια

Μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

Φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια

Φρέσκο αλάτι και πιπέρι

1/4 της κούπας βούτυρο

Για τη σος:

3 ψιλοκομμένα μικρά κρεμμύδια

3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

1/3 της κούπας λευκό ξηρό κρασί

1 κούπα κρέμα γάλακτος

2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κούπα ζωμό κοτόπουλου

Ψιλοκομμένο φρέσκο πράσσο

Εκτέλεση:

Ρίξτε το χυμό λεμόνι στο αβοκάντο, καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ζεστάνετε μαζί με το βούτυρο για περίπου 35-40 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη πιατέλα και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Για να διατηρηθεί ζεστό, βάλτε το στο φούρνο στους περίπου 300 βαθμούς όσο α ετοιμάζετε τη σος.

Για τη σος ρίξτε τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα, σε μεσαία θερμοκρασία ενώ παράλληλα ανακατεύεται με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε το κρασί και το κονιάκ μέχρι να το μείγμα να σφίξει και 5 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά βάλτε και την κρέμα γάλακτος. Παράλληλα, τηγανίστε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μείγμα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και τέλος περιχύστε από πάνω το κονιάκ και το αβοκάντο.

Διαβάστε επίσης:

Φράουλες με μασκαρπόνε: Το αγαπημένο, ελαφρύ επιδόρπιο της Pink

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα από τα χεράκια της Gwyneth Paltrow

Η πιο νόστιμη πατατόσουπα από τα χεράκια της Julia Roberts