Ένας διάσημος σεφ συμβουλεύει: Πώς να εξαφανίσετε τη σκουριά από το σιδερένιο τηγάνι
Τα αυθεντικά, και κάπως vintage, μαύρα, σιδερένια τηγάνια, σαν αυτό που είχε η γιαγιά μας στο χωριό, εκτός από όμορφα στην κουζίνα είναι και πολύ πρακτικά. Τι γίνεται όμως όταν πιάνουν, αναπόφευκτα, σκουριά; Ο chef Mario Batali, ένας από τους διασημότερους και καλύτερους chef στον κόσμο, έχει αποκαλύψει το μυστικό του για να διώχνει τη σκουριά από τέτοια τηγάνια, και καλό είναι να το σημειώσετε κάπου ώστε να μην το ξεχάσετε ποτέ, είναι συμβουλή-θησαυρός: Ρίξτε μέσα στο τηγάνι μια κούπα αλάτι και βάλτε το μέσα στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα στους 175C. Έπειτα τρίψτε το με ένα στεγνό σφουγγάρι και η σκουριά θα εξαφανιστεί.