Μήπως χρησιμοποιείτε λάθος επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα;
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που πολλές φορές δεν του δίνουμε καν σημασία μέχρι να έρθει η στιγμή που θα το συνειδητοποιήσουμε, και τότε θα είναι αργά. Η τάβλα, ξύλινη ή πλαστική, που χρησιμοποιούμε για να κόβουμε τα υλικά κατά την προετοιμασία του φαγητού παίζει πιο σημαντικό ρόλο στην εκτέλεση της συνταγής από όσο νομίζετε.
Καταρχάς, αν είναι μικρότερη από όσο πρέπει δεν θα έχετε αρκετό χώρο να χειριστείτε το μαχαίρι, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο να κοπείτε. Επίσης, θα κάνετε χάλια την κουζίνα και θα χάσετε πολύ χρόνο χωρίς λόγο, προσπαθώντας να ισορροπήσετε τα υλικά πάνω στην μικρή επιφάνεια και να μην πέσουν όλα κάτω. Για αυτό, φροντίστε να κάνετε κάθε φορά να σκέφτεστε με τον εξής τρόπο: μικρό μαχαίρι-μικρή επιφάνεια εργασίας, μεγάλο μαχαίρι-μεγάλη επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή επιφάνεια για να κόψετε στα γρήγορα κάτι, όπως φέτες λεμονιού. Ωστόσο, μιας και το μαχαίρι του σεφ είναι αυτό που χρησιμοποιούμε περισσότερο στη κουζίνα, καλό θα είναι να έχετε πάντα μια μεγάλη τάβλα εργασίας εύκαιρη, αρκετά ευρύχωρη ώστε να χωρά όλα τα υλικά επάνω σε κάθε στάδιο προετοιμασίας του φαγητού. Τέλος, πριν ξεκινήσετε το κόψιμο, τοποθετήστε μια στεγνή πετσέτα κάτω από την τάβλα εργασίας, για να μην γλιστρά πάνω στον πάγκο όσο εργάζεστε.