Το κόλπο για τέλειες μακαρονάδες που θα σας αλλάξει τη ζωή
Εντάξει, ίσως να υπερβάλουμε λίγο, λίιιιγο, αλλά παιδιά μιλάμε για το καλύτερο φαγητό του κόσμου, τις μακαρονάδες, πώς γίνεται να μην σου αλλάξει τη ζωή αν είσαι καλοφαγάς; Λοιπόν, οι σεφ σε όλο το κόσμο έχουν ένα και μοναδικό κόλπο για να πετυχαίνουν τα τέλεια ζυμαρικά και αυτό είναι το εξής απλό: τέλειωνε πάντα τη μακαρονάδα σου στο τηγάνι.
Βράστε τα μακαρόνια κανονικά, ενώ παράλληλα ετοιμάζετε και τη σάλτσα τους, και βγάλτε τα από τη φωτιά 2-3 λεπτά πριν γίνουν al dente. Στραγγίξτε τα, κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό της κατσαρόλας και ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και έπειτα προσθέστε το νερό, αφήνοντάς τα να μαγειρεύονται μαζί με τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν. To αμυλούχο ελιξίριο του νερού βρασίματος θα δημιουργήσει μια πιο κρεμώδη σάλτσα η οποία θα μαγειρευτεί μαζί με τα ζυμαρικά, δημιουργώντας έτσι το τέλειο ολοκληρωμένο πιάτο και όχι απλά δύο υλικά που πέφτουν μαζί σε ένα πιάτο. Πιστέψτε μας, άπαξ και το δοκιμάσετε μια φορά, δεν θα γυρίσετε ποτέ πίσω.