4 sauces που χρειάζεσαι οπωσδήποτε στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης
Οι sauces αυτές θα σε κάνουν να μην αφήσεις δευτερόλεπτο το πιρούνι κάτω!
Η «Τσικνοπέμπτη» είναι η ημέρα που προστάζει ΜΟΝΟ κρέας. Δεν θέλουμε να δούμε κανέναν στο γραφείο να τρώει απέναντί μας φακές ή φακόρυζο (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες). Για αυτό, λοιπόν, παρακάτω θα βρεις 4 συνταγές για να φτιάξεις λίγο πιο ιδιαίτερες sauces για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.
Sauce 1
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κούπα ξηρό λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
- 200γρ. τυρί μπλε θρυμματισμένο
- αλάτι
Sauce 2
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ξύδι
- φέτα κομμένη σε κυβάκια
Sauce 3
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος ή πλήρες γάλα
- 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και πιπέρι
Sauce 4
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ξύδι
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
Δες επίσης:
Το «ιερό βιβλίο» των dos & don'ts του διατροφικού μαραθωνίου της Τσικνοπέμπτης