Εύκολο ριζότο με κολοκυθάκια
ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Έτοιμο σε 35 λεπτά!
Ένα πιάτο ριζότο είναι πάντα μια πολύ ωραία λύση για μεσημεριανό. Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή με κολοκυθάκια.
Θα χρειαστείτε:
50 γρ βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250γρ κολοκυθάκια ( 140 γραμμάρια τριμμένο αλλά χοντροκομμένο , το υπόλοιπο σε κύβους )
175 γρ. ριζότο ρύζι
1 χυμό λεμονιού αλλά και το ξύσμα του
1.2 λίτρο ζωμό λαχανικών
25g παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας καβουρδισμένα κουκουνάρια
Εκτέλεση:
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το ελαφρά. Προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια και το ρύζι και τσιγαρίστε όλα τα υλικά για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και μια κουτάλα ζωμό ενώ ανακατεύετε συνέχεια. Όταν το ρύζι έχει απορροφήσει τα υγρά του, προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό. Μαγειρέψτε το ριζότο για άλλα 20-25 λεπτά. Στο τέλος προσθέστε τη παρμεζάνα με το μασκαρπόνε και αφήστε το στο μάτι για άλλα 5 λεπτά.
Για τη γαρνιτούρα τσιγαρίστε τα κολοκυθάκια σε κύβους και βάλτε τα στο πιάτο μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τα κουκουνάρια.
Καλή σας όρεξη.