Πλούσια σαλάτα με αχλάδι και παντζάρι
Σας έχουμε τονίσει και παλιότερα πόσο ιδανικά συνδυάζονται τα λαχανικά και τα φρούτα. Προσθέτοντας κομμάτια φρούτα στη σαλάτα σας θα την κάνετε πολύ πιο γευστική, πολύ πιο υγιεινή και κυρίως θα είναι πια ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά
1 κουτ. σούπας τριμμένο χρένο
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού
τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουτ. ελαιόλαδο
4 μικρά παντζάρια
1 μικρό μαρούλι ή ρόκα ψιλοκομμένο
2 αχλάδια κομμένα σε φέτες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
1.Αρχίστε φτιάχνοντας το ντρέσινγκ. Βάλτε σε ένα μπολ το χρένο, το ξύδι, το τζίντσερ και 2 κουταλιές νερό. Χτυπήστε τα αρκετή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και χτυπήστε τα πάλι.
2.Σε ένα μπολ βάλτε την πράσινη σαλάτα, το αχλάδι και τα παντζάρια και αφού τα ανακατέψετε προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε πάλι. Σερβίρετε αμέσως.