Κουραμπιέδες: Βρήκαμε την τέλεια συνταγή!
Με δεξί σας χέρι, το Flora Soft!
Υπάρχουν μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες; Φυσικά και υπάρχουν και γιαυτό σηκώσαμε τα μανίκια, επιλέξαμε το Flora Soft με βούτυρο και "αντιγράψαμε" βήμα βήμα τον chef Χρήστο Λάμπρου!
Χωρίς πολλή φλυαρία, λοιπόν, δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε, μπείτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε κουραμπιέδες που θα κάνουν όσους τους δοκιμάζουν να... παραμιλάνε!
Υλικά
350 γρ. Flora Soft με βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κονιάκ ή τσίπουρο
1 δόση βανίλια ½ κουτ. γλυκού
Baking powder 40 γρ.
Aμύγδαλο καβουρντισμένο
Για το ντεκόρ
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Πώς θα τους ετοιμάσετε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ανακατεύουμε στο μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ποτό και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Προσθέτουμε στο τέλος το ποτό και τα αμύγδαλα.
Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε δίνοντας το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα με την λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε σε ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, αφήνοντάς τους για 10 λεπτά.