Φασολάκια ψητά με κόκκινη σάλτσα
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Δοκιμάστε αντί της κλασσικής συνταγής με φασολάκια κοκκινιστά στην κατσαρόλα, να μαγειρέψετε τα φασολάκια σας στον φούρνο και να τα κάνετε πιο τραγανά και ξεροψημένα.
Υλικά
1 κιλό πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κομμάτια μπέικον ψιλοκομμένα
2 κούπες πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
1.Προρθέμενετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2.Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατέψτε τα φασολάκια, το λάδι, το κρεμμύδι, τον πελτέ και αλατοπιπερώστε. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε μέχρι τα φασολάκια να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα, γύρω στα 15 λεπτά. Λίγο πριν κλείσετε τον φούρνο, ρίξτε το μπείκον και ανακατέψτε, αφήστε για 1-2 λεπτά να γίνει το μπείκον και δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρεται ζεστό με φέτα.