Μικρά (αλλά θαυματουργά) μυστικά για πεντανόστιμο παστίτσιο!
Πώς θα γίνει πιο... αφράτο; Διαβάστε παρακάτω
Και ποιος δε λατρεύει το παστίτσιο! Συνδυάζει τόσα νόστιμα υλικά που δε γίνεται να του αντισταθείς. Μακαρόνια, κιμάς, μπεσαμέλ, τυρί... ναι σωστά μαντέψατε, μας έτρεξαν τα σάλια. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να πετύχουμε τέλειο αφράτο παστίτσιο; Τα tips είναι απλά αλλά θαυματουργά. Πάμε να τα δούμε:
- Βασικό λάθος που κάνουν αρκετές νοικοκυρές είναι το εξής: Βράζουν αρκετή ώρα τα μακαρόνια κι έτσι όταν τοποθετούνται στο ταψί είναι ήδη παραβρασμένα. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα al dente και να είσαστε σίγουρες πως αφού ψηθεί το παστίτσιο, τα μακαρονάκια σας θα είναι όπως πρέπει.
- Αφού σουρώσετε τα μακαρόνια και πριν φυσικά τα ρίξετε πάλι μέσα στην κατσαρόλα μην ξεχάσετε να ρίξετε στον πάτο λίγη μαργαρίνη. Τα μακαρόνια σας δε θα πρέπει να κολλήσουν και να ξεραθούν. Μη σας πιάσει τώρα η μανία με τις θερμίδες... μια φορά στο τόσο απολαμβάνετε παστίτσιο!
- Τέλος, χτυπήστε σε ένα μπολ δύο κρόκους αυγών. Μόλις αφρίσουν οι κρόκοι προσθέτετε κατευθείαν στο μείγμα σας αρκετή ποσότητα τριμμένου τυριού της επιλογής σας. Ανακατέψτε ελαφρώς και έπειτα ρίξτε το πάνω στα μακαρόνια σας.
Ακολουθήστε τη διαδικασία που ήδη γνωρίζετε και θα απολαύσετε το πιο νόστιμο και αφράτο παστίτσιο που έχετε φάει ποτέ. Καλή σας απόλαυση!!
Διαβάστε ακόμα