Το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι: Βρήκαμε την απόλυτη συνταγή και σας την παρουσιάζουμε!

Την δοκιμάσαμε και πετυχαίνει με κλειστά μάτια!

Ο αγαπημένος μας ζαχαροπλάστης Θανάσης Τσαγκλιώτης, μας υποδέχτηκε στο εργαστήριό του και μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι από τα χεράκια μας!

Δοκίμασέ τη και είναι σίγουρο πως αυτή τη συνταγή θα την κρατήσεις για πάντα!

Υλικά
40gr μαγιά νωπή
60gr νερό χλιαρό
75gr αλεύρι σκληρό super (έξτρα δυνατό)
45gr βούτυρο αγελάδος
135gr ζάχαρη κρυσταλλική
100gr αυγά
85gr γάλα πλήρες
20gr χυμό πορτοκαλιού
3gr μαστίχα τριμμένη με 5gr ζάχαρη
10gr μαχλέπι τριμμένο
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1gr αλάτι
1 βανίλια
425gr αλεύρι super (έξτρα δυνατό)
40gr βούτυρο αγελάδος λιωμένο χλιαρό
50gr αυγά

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε και τα 75gr αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ για να φτιάξουμε ένα προζύμι. Το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Τοποθετούμε στο mixer με το γάντζο, σε αργή ταχύτητα, τα 45gr βούτυρο,τη ζάχαρη,τα αυγά, το γάλα,το χυμό πορτοκαλιού, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τη βανιλια. Προσθέτουμε το προζύμι και το αλεύρι και χτυπάμε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Τέλος ενσωματώνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε γρηγόρη ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να αποκτήσει ελαστική υφή. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπωλ,τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Έπειτα την πιέζουμε απο τις άκρες προς το κέντρο, προσπαθώντας να αφαιρέσουμε τον αέρα. Αφήνουμε πάλι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 250gr και την ανοίγουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Πλέκουμε τα τσουρέκια, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώνουν για περίπου 30' σε ζεστό περιβάλλον. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φίλε και ψήνουμε στους 170oC για 45' περίπου.

Ευχαριστούμε τον ζαχαροπλάστη Θανάση Τσαγκλιώτη, ιδιοκτήτη του La Maison- Fine Pastry για την γλυκιά συνεργασία!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης