Φαρφάλες με τόνο αλά πουτανέσκα: Ένα πιάτο για να γλείφετε και τα... δάχτυλά σας!

Είναι πεντανόστιμο

Λατρεύετε τα ζυμαρικά και τον τόνο; Βρήκαμε για εσάς την απόλυτη συνταγή με φαρφάλες που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά θα έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο πιάτο! Πάμε να δούμε πώς:

Υλικά:
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.γ ψιλοκομμένο σκόρδο (3 περίπου μέτριες σκελίδες)
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
5 ντομάτες ξεσποριασμένες, κομμένες σε λωρίδες
1 κούπα χυμό ντομάτας
3 κ.σ κάπαρη
1 κ.σ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι & κομμένες σε τέταρτα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι (στραγγισμένοι)
2 κ.σ φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Μακαρόνια φαρφάλες

Εκτέλεση:
Ρίχνετε στην κατσαρόλα νερό (και λίγο αλάτι) και το αφήνετε να βράσει. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε λίγο λάδι και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια, φροντίζοντας να τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.

Παράλληλα, βάζετε τις φαρφάλες στο νερό και τις βράζετε για περίπου 11 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente.
Στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, ρίχνετε τις ντομάτες, το χυμό, την κάπαρη, το δεντρολίβανο και τις ελιές, προσθέτοντας στο τέλος λίγο αλάτι και πιπέρι. Αυξήστε τη θερμοκρασία και αφήστε το μείγμα να δέσει για περίπου 3-4 λεπτά. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε τα υλικά. Τέλος, αφού έχετε κλείσει το μάτι, προσθέτετε τον τόνο και τον μαϊντανό. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα σερβίρετε συνοδεία της πεντανόστιμης σάλτσας σας. Καλή όρεξη!

Διαβάστε ακόμα

Καρμπονάρα με γιαούρτι: Εύκολη, πεντανόστιμη και με τις μισές θερμίδες!

Μια διαφορετική μπολονέζ που σίγουρα θα λατρέψετε!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης