Τρούφες γάλακτος κατευθείαν από τη Γαλλία
Μια παραδοσιακή γαλλική συνταγή για σοκολατένιες τρούφες, πολύ απλή και γρήγορη, ώστε να έχετε πάντα σε μια γωνιά της κουζίνας σας ένα βάζο με μυρωδιά –και γεύση- Παρισιού.
Υλικά
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
130ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
20ml. σκούρο ρούμι
Κακάο σε σκόνη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
1.Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και την βάζετε σε ένα μπολ.
2.Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσει να βράζει την ρίχνετε πάνω στη σοκολάτα.
3.Προσθέτετε το ρούμι και ανακατεύετε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. (Αν παραμένουν κομματάκια σοκολάτας, βάλτε το μπολ σε μπεν μαρί)
4.Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
5.Σχηματίζετε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και τις αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
6.Βάζετε το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνετε μία-μία τις μπαλίτσες μέσα, ανακατεύοντας απαλά με ένα πιρούνι.