Φρέσκια σαλάτα για τις πρώτες φράουλες της άνοιξης
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Τώρα που η άνοιξη μπήκε για τα καλά, έφερε μαζί της και τα ολόφρεσκα φρούτα της, με κυρίαρχο και πιο φαντασμαγορικό, τις κατακόκκινες φράουλες. Και επειδή όπως έχουμε ξαναπεί τα φρούτα ταιριάζουν τέλεια με τις σαλάτες σας, έχετε άλλο ένα καινούριο υλικό για να δημιουργήσετε γευστικές και δροσιστικές σαλάτες.
Υλικά
1 μαρούλι (ή άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας)
1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
3 κούπες αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 κούπα φράουλες, κομμένες σε φέτες
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Καρβουνίστε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσέξτε να τα ανακατεύετε καλά για να μην καούν.
2.Σε ένα μπολ βάλτε μαζί το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι και την μουστάρδα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν. Συνεχίστε προσθέτοντας το αγγούρι, τις φράουλες, την μέντα, τα αμύγδαλα και το μαρούλι. Ανακατέψτε καλά να πάει η σος σε όλα τα λαχανικά και στο τέλος αλατοπιπερώστε.