Μπουκιές με σοκολάτα και πορτοκάλι
Αφιερωμένο στο γλυκό άρωμα του πορτοκαλιού αυτό το Σαββατοκύριακο, και η συγκεκριμένη συνταγή θα σας δικαιώσει τόσο από άποψη νοστιμιάς όσο και από ευκολίας. Τα γρήγορα αυτά σοκολατάκια δεν είναι μόνο απλά στην εκτέλεσή τους αλλά και πολύ οικονομικά, ενώ είναι ότι πρέπει για τις μέρες της νηστείας, όταν ο οργανισμός μας θέλει το κάτι γλυκό του.
Υλικά
3 πορτοκάλια (με παχιά φλούδα)
2 κουβερτούρες
για το σιρόπι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
1.Πλένετε καλά τα πορτοκάλια και το κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Έπειτα τα κόβετε στη μέση ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.
2.Τα βράζετε σε νερό (αρκετό ώστε να τα καλύπτει) για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ξεπικρίσουν.
3.Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα στραγγίζετε.
4.Ετοιμάζετε το σιρόπι, βάζοντας τα υλικά να βράσουν μέχρι να δέσουν καλά, και ρίχνετε μέσα τα πορτοκάλια.
5.Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
6.Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
7.Λιώνετε την κουβερτούρα στο μπεν μαρί και βουτάτε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού, ολόκληρες ή μισές.