Wow: Το μενού για σήμερα έχει αλμυρό κρουασάν με κοτόπουλο και σέλινο

Ερμιόνη Σαρρή

Το αγαπημένο σας κρουασάν τώρα και με... κοτόπουλο!

Ακούτε κρουασάν και το μυαλό σας πάει κατευθείαν στην πραλίνα. Τα δοκιμάσατε για πρώτη φορά όταν ήσασταν ακόμη μικρές και ακόμη και τώρα τα λιγουρεύεστε κάθε κυριακάτικο πρωινό. Θα σας στεναχωρήσουμε, αλλά αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τα αλμυρά κρουασάν τα οποία είναι εξίσου γευστικά. Είναι τέλεια για brunch ή για γεύμα στο γραφείο.

Θέλει ελάχιστο χρόνο για να τα φτιάξετε και μηδενικές γνώσεις μαγειρικής. Δείτε τι θα χρειαστείτε και δοκιμάστε τα σήμερα κιόλας.

Υλικά:

  • 8 κρουασάν βουτύρου
  • Φιλέτο κοτόπουλο ψημένο (κομμένο σε κομματάκια)
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 1/2 φλιτζάνια κόκκινα σταφύλια (προαιρετικά)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • χυμό από 1 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση:
1.Προσθέστε το κοτόπουλο, το σέλινο, τα σταφύλια και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα καλά.
2. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, το ψιλοκομμένο άνηθο, το πιπέρι, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε τα ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, ρίξτε το dressing πάνω από το μείγμα του κοτόπουλου και ανακατέψτε τα πολύ καλά.
3.Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 6 ώρες (ή όλη τη νύχτα).
4. Κόψτε κάθε κρουασάν στη μέση και γεμίστε το με το μείγμα σας.

Μμμμ, καλή σας όρεξη!

Διαβάστε ακόμη:

Βαρεθήκατε τα κλασικά σάντουιτς; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης