Καλαμάκι με μανιτάρια και σκόρδο: Και όμως γίνεται!

Ερμιόνη Σαρρή
Καλαμάκι με μανιτάρια και σκόρδο: Και όμως γίνεται!

Τέλειο για βραδινό!

Οι Έλληνες χαρακτηρίζονται για το νόστιμο σουβλάκι τους, αλλά αυτή τη φορά είπαμε να κάνουμε μία αλλαγή στη γνωστή και νόστιμη αυτή συνταγή και να σας δώσουμε μία ακόμη ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα. Τα μανιτάρια είναι πολύ νόστιμα και μπορείτε με ελάχιστα υλικά και αρκετά οικονομικά να τα κάνετε... σουβλάκι.

IMG 7435edit 90260

Δείτε τη συνταγή που ακολουθεί και ετοιμάστε το πιο γρήγορο γεύμα για βραδινό:

Υλικά:

  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο(τριμμένο)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Μανιτάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Garlic-Mushroom-Kebabs 108b6

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Λαδώστε ελαφρά το ταψί ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό και το αλάτι με το πιπέρι. Ανακατέψτε τα πολύ καλά και ύστερα ρίξτε μέσα στο μείγμα σας τα μανιτάρια. Αφήστε τα για 10-15 λεπτά.
  • Έπειτα, τοποθετήστε τα στο φούρνο και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν ( περίπου 15-20 λεπτά).
  • Περάστε τα μέσα στα ξύλινα καλαμάκια και σερβίρετέ τα. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη ρίγανη.